Close

10 november 2017

Seminarie Opportuniteiten 2018 in het licht van het Zomerakkoord

seminaries seminars De Langhe Academy

Donderdag 9 november 2017 mochten we heel wat geïnteresseerde gasten verwelkomen op het lunchseminarie te Gent.  Op de agenda stond hét topic waar de laatste maanden al veel over werd geschreven, met name de opportuniteiten 2018 in het licht van het Zomerakkoord.

Frank De Langhe verwelkomde alle aanwezigen waarna Kim Bronselaer de infosessie startte met het onderwerp “Hervorming vennootschaps-belasting”.  Als hoofd van de fiscale afdeling, is Kim zeer vertrouwd met ondernemingsfiscaliteit.  Met de nodige voorbeelden werden de nieuwe regels in verband met tariefverlaging, herbeleggingsmeerwaarden, kapitaalvermindering, meerwaarden op aandelen etc. op een heldere wijze gepresenteerd.

Na het bijvullen van de glazen nam Hans Decleir het woord.  Met meer dan 20 jaar ervaring in internationale fiscaliteit kent Hans de ins en outs van holdingstructuren als geen ander.  Het tweede thema van het seminarie handelde dan ook over “Anti-misbruikbepalingen en DBI/RV-impact voor holdingstructuren”.  Een theoretisch luik werd toegelicht met veel praktische voorbeelden en rulings.

De infosessie werd afgesloten na een korte evaluatie en het uitdelen van het aanwezigheidsattest. Dankzij de erkenning door het IAB-IEC als vormingsoperator, hebben de deelnemers niet alleen inzicht maar ook erkende vormingsuren verzameld.

Heeft u de sessie gemist?  U kunt de presentatie alsook de ‘Samenvatting hervorming vennootschapsbelasting – Kabinet Minister van Financiën’ hier nalezen.

 

 

 

Terug naar overzicht
WEBSITE DOOR CONCEPTTOSCREEN