Close

28 maart 2018

De Langhe Advocaten begeleidt de oprichting van de netwerkonderneming Belgian Meat Partners en de overname van de groep Derwa.

Onder impuls van Euro Meat Group uit Moeskroen, hebben vijf partners uit de Belgische vleesindustrie (varken en rund) de krachten gebundeld binnen het nieuwe Belgian Meat Partners. Samen met Groep De Brauwer (Groep Danis, The Duke of Berkshire®), Piron Gotta, Q-Food en Sobemax, wil de netwerkonderneming verder focussen op een duurzame en ethische business rondom het Belgische varkens- en rundvlees.

Deze ambitie werd door de netwerkonderneming meteen vertaald in de overname van de Luikse groep Firme Derwa en La Vieille Abbaye. De groep Derwa is een gevestigde waarde in Wallonië. De challenge van de netwerkonderneming zal erin bestaan het bedrijf om te vormen tot een onderneming die zich kan spiegelen aan de waarden en professionaliteit van de eigen ondernemingen van de partners. De zoektocht naar een nieuw elan werd alvast bezegeld met “Viande De Liège” als nieuwe naam.

Ons kantoor hielp Euro Meat Group en in tweede lijn ook de overige partners, bij de oprichting van de netwerkonderneming en de opmaak van de contracten. De onderhandelingen in het kader van de overname van groep Derwa en de juridische omkadering, werden eveneens begeleid door ons kantoor.

Over Viande De Liège (ex Firme Derwa):

De activiteit van de onderneming bestaat in hoofdzaak uit het versnijden van karkassen van varkens en runderen en de verhandeling daarvan.

Over La Vieille Abbaye:

Deze onderneming houdt zich in hoofdzaak bezig met de vervaardiging van een breed assortiment van charcuterie en andere vleesbereidingen.

Terug naar overzicht
WEBSITE DOOR CONCEPTTOSCREEN