Close

12 oktober 2018

De Langhe begeleidt Obton bij de overname van Greenfrun

obton

Na de acquisitie en daaropvolgende herfinanciering van Fieva in 2016, heeft Obton – een prominent Deens investeringsfonds met een focus op hernieuwbare energie – haar positie op de Belgische hernieuwbare energiemarkt opnieuw verstrekt door de overname van de aandelen van Greenfrun.

Obton heeft de aandelen van Greenfrun in de loop van augustus 2018 verworven. De Lange Advocaten heeft de transactie gecoördineerd en Obton doorheen het hele transactieproces begeleid, door (onder meer) een due diligence onderzoek te voeren, de dealstructuur uit te werken, de onderhandelingen met alle betrokken stakeholders te leiden, juridisch en fiscaal advies te verstrekken en op maat gemaakte contracten op te stellen. Tevens assisteerde De Langhe Advocaten het management van Obton bij het vervullen van alle Belgische compliance formaliteiten om een vlekkeloze verderzetting van de activiteiten na de overname te verzekeren. 

Over Greenfrun

Greenfrun werd door verschillende vooraanstaande Belgische ondernemingen opgericht om het gebruik van zonne-energie in België te promoten. Momenteel heeft Greenfrun 9 projecten in haar portfolio, waarbij een aanzienlijke hoeveelheid zonnepanelen op supermarkten in België werden geplaatst.

Terug naar overzicht
WEBSITE DOOR CONCEPTTOSCREEN