Close

16 oktober 2019

De Langhe Advocaten begeleidt overdracht Copaco Screenweavers aan Hunter Douglas.

De voorbije decennia werd Copaco Screenweavers door innovatie en organische groei onder impuls van Marc Vervisch uitgebouwd tot een productieonderneming met internationale allures.  De groep rond Copaco Screenweavers genereerde het voorbije jaar meer dan 25 miljoen euro omzet en stelt ruim 125 personeelsleden te werk.  De tijd was rijp voor een overdracht aan de juiste investeerder.  Het bestaande management blijft aan boord.

Hunter Douglas (België) nam de volledige groep rond Copaco Screenweavers over via een aandelentransactie.  De activiteiten inzake geweven vinyl zoals onder meer vloerbekleding (ntgrate®), werden in het kader van de transactie losgekoppeld van Copaco Screenweavers en blijven onder de controle van Marc Vervisch. Hunter Douglas noteert op de beurzen van Amsterdam en Frankfurt.

De Langhe Advocaten en ING België begeleidden Marc Vervisch doorheen de volledige transactie, van de organisatie van een bedrijfsveiling, de coördinatie van het due diligence onderzoek gevoerd door de verschillende kandidaat-kopers, tot de financiële en juridische onderhandelingen met de uiteindelijke koper Hunter Douglas.  Ook de contracten op maat voor deze transactie werden opgesteld door De Langhe Advocaten.  

Over Copaco Screenweavers:

Het bedrijf gevestigd in het West-Vlaamse Bavikhove en haar zusterbedrijven (België – Spanje – Australië), zijn actief als producent van zonwerende screens voor binnen- en buiten zonnewering, alsook van op glasvezel gebaseerd muggengaas. De groep rond Copaco Screenweavers is een Europese marktleider op het gebied van de productie van zonnewering.

Terug naar overzicht
WEBSITE DOOR CONCEPTTOSCREEN