Close

11 maart 2017

De Langhe Advocaten assisteert Intermat bij financiering en uitkoop meerderheidsaandeelhouder

Acht jaar na Intermat een dochterfirma werd van de Nederlandse Scafom-groep, kocht de vorige eigenaar Tom Verhulst het bedrijf terug. Ons kantoor begeleidde deze transactie, van financiering tot de uitkoop zelf.

De banden tussen Intermat en Scafom waren zeker niet nieuw. Zo deelden beide bedrijven al verschillende faciliteiten. In 2008 werd dit versterkt, toen CEO Tom Verhulst 75 % van zijn aandelen verkocht aan Scafom. Sindsdien ging het de specialist in aannemersmateriaal en bouwmachines voor de wind: zowel het zakencijfer als aantal medewerkers verviervoudigden. Daarnaast breidde ook het aantal filialen uit van twee naar vijf.

Op een bepaald moment besliste de groep, intussen Scafom-Rux, om terug te keren naar de roots en de handelsbedrijven in bouwmateriaal af te stoten. Waarop Tom Verhulst besliste Intermat terug te kopen. Geen sinecure, maar zowel de financiering als uitkoop werden succesvol afgewerkt.

Over Intermat:

Intermat is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van bouwmaterieel. Dankzij meer dan 25 jaar ervaring in de bouwwereld kunnen we onze klanten steeds helpen om de correcte keuze te maken.

Met 5 vestigingen verspreid over Vlaanderen, onze vertegenwoordigers op de baan, en de webshop staan we altijd tot uw dienst.  De vestigingen beschikken bovendien allemaal over een eigen verhuurafdeling en hersteldienst.

Terug naar overzicht
WEBSITE DOOR CONCEPTTOSCREEN